Maenhout Perquy

Een sportief 2014

Nog snel even een blik in de achteruitkijkspiegel alvorens we een nieuw jaar aansnijden. Memorabele momenten waren die waar we de kans kregen om met nieuwe trainers en atleten aan de slag te gaan, maar evenzeer wanneer we bestaande relaties verder konden uitbouwen. We denken met plezier terug aan de gezonde spanning alvorens we het podium moesten betreden in Moskou (evenals aan de avontuurlijke uitstap naar Zenith St Petersburg), de kennismaking met voetbalfederaties uit GeorgiĆ«, Gibraltar en Frankrijk (met een bezoek aan het indrukwekkende Clairefontaine), de opleidingen “Psychologie van de Voetbaltrainer” met talrijke en leerrijke ervaringsuitwisselingen met gepassioneerde trainers. Intussen zijn meer dan 350 trainers opgeleid en kunnen zij in hun respectievelijke voetbalclubs de basisconcepten van mental coaching toepassen en een “positive coaching” filosofie uitdragen die ongetwijfeld inspirerend en aanstekelijk zal werken. Ook de jonge topvoetballers in de Vlaamse topsportscholen zijn intussen voor het 2e schooljaar op rij bezig om hun eigen ontwikkeling als voetballer via het mentaal oefenboek te versterken. Tenslotte kijken we ook met gepaste trots terug op de lancering van ons eerste boek “Scoren met het hoofd” in augustus. Volgend jaar blijven we enthousiast verder werken om de sportpsychologie in Vlaanderen verder op de kaart te helpen zetten en (jonge) voetballers en hun trainers te begeleiden op psychologisch vlak. Aan allen een sportief en succesvol 2014!

Comments are closed.

Shelfari: Book reviews on your book blog